Jaguar - Land Rover instalon dhe ve në sherbimin piken me te madhe të karikimit për automjete elektrike

 

Jaguar - Land Rover ka instaluar 166 vende te reja per karikim te automjete elektrike në qendrin e inxhinierise “Gaydon”. sipas hulumtimit, me perafersi rreth 40%, zyrat e punes jane vendi qe perdoren me shume per karikimin e automjeteve elektrike.

 

Jaguar - Land Rover instalon dhe ve në sherbimin piken me te madhe të karikimit për automjete elektrike

 

Jaguar - Land Rover ka instaluar 166 vende te reja per karikim te automjete elektrike në qendrin e inxhinierise “Gaydon”. sipas hulumtimit, me perafersi rreth 40%, zyrat e punes jane vendi qe perdoren me shume per karikimin e automjeteve elektrike.

 

Stacionet SMART të karikimit me 7kW AC, të furnizuara nga kompania NewMotion (një kompani e Shell), mund të shtojnë 22 milje ne baterine e një Jaguar I-PACE çdo orë dhe 176 milje në total gjatë një dite tetë orësh. Stacionet janë të lidhura me teknologjine CLOUD dhe janë të integruar me rrjetin publik të karikimeve të NewMotion, kështu që punonjësit mund te karikojne në stacionet në të gjithë Evropën duke përdorur një kartë të vetme. Përdoruesit gjithashtu mund të monitorojnë dhe ndjekin karikimin e automjetit gjatë gjithë ditës me një aplikacion smartphone.

 

Pikat e karikimit do të ofrojnë përfitime financiare dhe mjedisore për drejtuesit e PHEV dhe BEV, duke ofruar një zgjidhje të përshtatshme dhe të qëndrueshme për punonjësit që nuk mund ta karikojne mjetin e tyre në shtëpi.

 

Jaguar Land Rover mundeson 100 %  të energjisë së rinovueshme - të gjeneruara nga burimet natyrore, duke përfshirë energjinë diellore dhe të erës - për objektet e saj në Mbretërinë e Bashkuar, të cilat do të përdoren për të fuqizuar infrastrukturën, duke siguruar karikim pa ndotje.

 

Furnizimi me energji elektrike i Jaguar Land Rover mbështetet nga “Garancitë e Energjisë së Rinovueshme të Origjinës” (REGO), që do të thotë se një pjesë e energjisë së rinovueshme të EDF Energy është e ruajtur nga kompania per perdorim te me vonshem. Në këtë rast, skema REGO vërteton se furnizimi i gjithë Jaguar Land Rover vjen nga prodhimi i energjise se rinovueshëm.

 

Mick Cameron - Udhëheqësi i mobilitetit elektronik shprehet :

“Çdo linjë modeli Jaguar dhe Land Rover do të elektrizohet nga 2020, duke i dhënë klientëve tanë edhe më shumë zgjedhje. Ne kemi prezantuar tashmë një portofol të produkteve të elektrizuara nëpër tippet tona të modeleve te ndryshme, duke përfshirë automjete elektrike (BEV), hibridë plug-in (PHEV) dhe automjete hibride (MHEV). Jaguar I-PACE, automjeti i parë i energjisë elektrike i Jaguar, arriti në dyqanet në mars të vitit 2018 dhe që atëherë ka fituar 55 çmime ndërkombëtare duke përfshirë edhe veturën evropiane të vitit 2019. Shpresojmë që duke ofruar një rrjet të pikave elektrike të karikimit per stafin dhe vizitorët tek qendra jonë e inxhinierisë “Gaydon” ne mund të ndihmojmë të inkurajojmë marrjen e karburanteve alternative midis punonjësve tanë. Të gjitha janë pjesë e angazhimit tonë për të vepruar në mënyrë më të qëndrueshme - objektet tona në Mbretërinë e Bashkuar janë tashmë të mundësuar nga 100 % të energjisë elektrike të rinovueshme dhe ne besojmë se pikat e reja të tarifimit do t'u ndihmojnë punonjësve tanë të levizin me lehte per veprimet e tyre te perditshme.”

 

Qëndrueshmëria është paresore per qendrën e Dizajnit dhe Inxhinierisë në Gaydon. Ndërtesa e re është në rrugë të mbarë për të marrë një vlerësim të BREEAM "Excellent" - një shenjë e besueshme nga Krijimi i Kërkimeve të Ndërtimit (BRE) që përfaqëson 10% të ndërtesave të reja jo-vendase në Mbretërinë e Bashkuar që tregojnë praktikat më të mira në ndërtim dhe operim. Ndërtesa e re përmban panelet e fundit fotovoltaike, instalimin termik, materialet e ndërtimit të ndikimit të ulët mjedisor dhe sistemet efikase të ndriçimit LED. Këto do të ndihmojnë ndërtesën për të arritur një përmirësim në emetimet e CO2 përpara mesatares kombëtare.

 

Për më tepër, rreth 80,000m3 e tokës është ripërdorur nga aktivitetet e ndërtimit Gaydon për të krijuar një Zonë për Rritjen e Ekologjike (EEA) pranë fshatit Gaydon - ekuivalente në madhësi deri në 15 fusha rugby. Synimi eshte të krijojnë tokë me lëndë ushqyese, per te mbeshtetur shumicën e bujqësisë intensive të Britanisë së Madhe, të cilat mbështesin speciet vendore të rëndësishme të fluturave dhe bletëve.

 

Sytse Zuidema - CEO i NewMotion shprehet :

“Si ofruesi kryesor i zgjidhjeve të karikimeve SMART në Evropë, të dhënat tona tregojnë se kur shoferët e EV po ngarkojnë makinën e tyre, 40 përqind të kohës kjo ndodh kur jane në punë. Për përvojën më të mirë të mundshem për kompanitë dhe individët, NewMotion ofron një sërë shërbimesh për të siguruar që karikimi I automjeteve është në dispozicion për shoferët EV në shtëpi, në punë dhe në lëvizje. Konvertimi i hapësirave të parkimit në Gaydon në një siperfaqe të vetme më të madhe me vendndodhje të karimeve SMART siguron mundësinë e karikimit te automjeteve elektrike ne vendet e punës per punonjësit e Jaguar Land Rover, ndërsa kartela e karikimit NewMotion u jep atyre akses në rrjetin më të madh të karikimit roamingut në te shume vende te Evropës.”


Services

07 July 2015
14 January 2015
20 July 2012
20 July 2012
20 July 2012

About Mektrin

29 September 2017
20 July 2012
20 July 2012
20 July 2012
20 July 2012

Address & Contacts

LinkedIn  
Address: Highway Durres-Tirane, KM 6.
2000. Durres, Albania
Phone:
+355 69 7050800
E-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.