Projekti i makinave Volvo në të gjithë Evropën për të paralajmëruar njëra-tjetrën për rrugët e rrëshqitshme dhe rreziqe të tjera rrugore

 

Volvo eshte duke realizuar teknologjinë e re që  mundeson lidhjen e makinave me njera tjetren, e cila do te jete në dispozicion në të gjithë Europën, si një hap tjetër në ambiciet e saj për të përmirësuar sigurinë në trafik.

 

Volvo eshte duke realizuar teknologjinë e re që  mundeson lidhjen e makinave me njera tjetren, e cila do te jete në dispozicion në të gjithë Europën, si një hap tjetër në ambiciet e saj për të përmirësuar sigurinë në trafik.

 

Teknologjia i lejon makinat Volvo të komunikojnë me njëra-tjetren dhe të njoftojnë shoferët e tjere per kushtet dhe rreziqet rrugore prane vendndodhjes se tyre nëpërmjet një rrjeti të bazuar në cloud.

 

“Rregjistrimi i Dritës së Rrezikut” dhe “Rreziku i Rrëshqitjes ne Rrugë” u prezantuan për herë të parë në 2016 në makinat e serisë 90 të Volvos në Suedi dhe Norvegji. Javën e ardhshme keto karakteristika do te bëhen të disponueshme për shoferët e Volvos në të gjithë Europën. Ato do te vijnë si opsion standard në të gjitha modelet e reja të vitit 2020 si dhe mund të shtohet në modelet e prodhuara më pare.

 

 

"Ndarja e të dhënave të sigurise në kohë reale midis makinave mund të ndihmojë në shmangien e aksidenteve", tha Malin Ekholm, kreu i Qendrës së Sigurisë së Volvo Cars. "Pronarët e Volvo kontribuojnë drejtpërsëdrejti në qarkullim më të sigurte për shoferët e tjerë, pasi ata gjithashtu përfitojnë nga paralajmërimet e hershme për kushtet potencialisht të rrezikshme përpara".

 

Studimet per sigurinë në rruge nga Volvo tregojne se përshtatja e shpejtësisë në situatën aktuale të trafikut mund të zvogëlojë rrënjësisht rrezikun për aksidentet. Duke njoftuar njerëzit për rreziqet përpara në kohën e duhur dhe duke u lejuar atyre të përshtaten me kalimin e kohës, teknologjitë e nderlidhura të sigurisë mund të mbështesin sjelljen më të mirë të shoferit dhe të rrisin sigurinë në trafik.

 

Me nisjen e këtyre karakteristikave në të gjithë Europën, Volvo Cars përsërit edhe ftesën e saj për industrinë e makinave për t'u bashkuar me të në shperndarjen e të dhënave në lidhje me sigurinë ne trafik.

 Ndarja e këtyre të dhënave në kohë reale mund të japë një nxitje të fortë për sigurinë e përgjithshme ne rruge dhe të ndikohen sa më shumë makina dhe udhetare. Që nga viti i kaluar, Volvo Cars dhe Volvo Trucks kanë ndarë të dhëna për të njoftuar drejtuesit per rreziqet e afërta në Suedi dhe Norvegji.

 

 "Sa më shumë automjete që percjellin të dhënat e sigurisë në kohë reale kemi , aq me te sigurta behen rrugët tona. Ne shpresojmë të krijojmë më shumë bashkëpunime me partnerë të cilët ndajnë angazhimin tonë për sigurinë ", tha Malin Ekholm.

 

 Në fillim, sistemet e Volvo Cars ishin të parat ne llojin e tyre në industrinë e automobilave. Sapo nje automjet Volvo ndez 4 sinjalet, sistemi dërgon një sinjal për të gjitha makinat pranë Volvo të lidhura me shërbimin cloud, duke paralajmëruar shoferët për të ndihmuar në shmangien e aksidenteve të mundshme. Kjo është veçanërisht e dobishme në qoshet e verbëra te rruges dhe mbi kreshtën e kodrave në rrugë.

 Ndërkohë, “Slippery Road Alert” rrit ndjeshmërinë e shoferit për të njohur kushtet aktuale të rrugëve dhe aoa në rrugën përpara, duke mbledhur në mënyrë automatike informacionin e sipërfaqes së rrugës .Shoferat do te lajmerohen paraprakisht që po afrohen ne një seksion rrëshqitës.

 

 Muajin e kaluar, Volvo Cars bëri një numër njoftimesh që synonin mbështetjen e sjelljes më të mirë të shoferit dhe ngasjes më të sigurt. Nga 2020, të gjitha Volvot do të kufizohen me shpejtësi në 180 km / h. Duke filluar në fillim të viteve 2020, kompania gjithashtu do të instalojë kamera në makinë dhe sensorë të tjerë që monitorojnë shoferin dhe lejojnë makinën të ndërhyjë nëse një shofer qartësisht i dehur ose i shpërqendruar rrezikon një aksident që përfshin lëndime serioze ose vdekje.

 

 Së fundi, kompania njoftoi se për herë të parë është duke i bërë te dhenat e saj te sigurisë lehtësisht të aksesueshme në një bibliotekë dixhitale qendrore, të cilën Volvo i kërkon industrisë së makinave për ta përdorur në interes të rrugëve më të sigurta për të gjithë.

Services

07 July 2015
14 January 2015
20 July 2012
20 July 2012
20 July 2012

About Mektrin

29 September 2017
20 July 2012
20 July 2012
20 July 2012
20 July 2012

Address & Contacts

LinkedIn  
Address: Highway Durres-Tirane, KM 6.
2000. Durres, Albania
Phone:
+355 69 7050800
E-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.