Parandalimi i “Sëmundjes së levizjes”

Jaguar Land Rover shpik një mënyrë të mençur qe te mos ju zëri më  makina.

 

Automjetet e te ardhmes do ta kuptojne se ju ka zene makina para se ju vet ta ndieni.

Jaguar Land Rover shpik një mënyrë të mençur qe te mos ju zëri më  makina.

 

Automjetet e te ardhmes do ta kuptojne se ju ka zene makina para se ju vet ta ndieni.

 

Hulumtimi i Pioneering Jaguar Land Rover për "sëmundjen e lëvizjes" ka identifikuar teknika për të ulur efektet me të paktën 60%.

 

Dinamikat e automjetit dhe rregullimet automatike te kabines duke u pershtatur me nevojat e individëve do ta parandalojnë kete ndjesi shume shqetesuese.

 

Një algoritëm kompleks llogarit rezultatet individuale të “Mireqenies” për shoferin dhe udhëtarët.

 

Jaguar Land Rover, ka investuar burime të konsiderueshme ne kërkim-zhvillim për trajtimin ketij problemi që prek 70%  te përdoruesve të rrugës - sëmundjen të lëvizjes (ndjesine e te zenit makina). Si rezultat, është krijuar një sistem i ri për të trajtuar këtë çështje, që do të thotë se makinat e ardhshme do ta shmangin kete ndjesi negative si për shoferët dhe për udhëtarët.

 

Makina do te jete në gjendje të gjurmojë rezultatin e “Mirëqënies” të një personi duke përdorur sensorë biometrikë për të regjistruar sinjale fiziologjike te trupit. Ky informacion pastaj kombinohet me informacione lëvizjeje dhe dinamike për të kuptuar kur një person do të ndjehet i sëmurë - madje para se ata vete ta kuptojnë. Në këtë mënyrë makina mund të bëjë përshtatjet e nevojshme për të siguruar që shoferi dhe pasagjeret te ndihen sa me mire.

 

Dr Steve Iley, Drejtor i Përgjithshëm i Mjekësisë Jaguar Land Rover, shpjegon: "Hulumtimi i fundit ka krijuar një zgjidhje që me bazen e saj të fortë shkencore mund t'i bëjë udhëtimet me të këndshme, pavarësisht nga ndjeshmëria juaj ndaj sëmundjes së lëvizjes. Veçanërisht fëmijët, të cilët janë më të ndjeshëm ndaj saj.  Jam i lumtur per përfitimet që ky hulumtim mund të sjelli për t'i bërë udhëtimet e gjata me të rehatshme dhe pa stres për familjet ".

 

Spencer Salter, Hulumtues i teknologjisë së “Mireqenies” në Jaguar Land Rover, thotë: "Po shkojme drejt një të ardhmeje autonome, ku njerezit do të kenë më shumë kohë për të punuar, lexuar apo relaksuar gjate udhëtimeve të gjata ,per kete është e rëndësishme që ne të zhvillojmë automjete që mund të përshtaten për të zvogëluar efektet e sëmundjes së lëvizjes në mënyrë te personalizuar për secilin pasagjer ".

 

Sëmundja e lëvizjes shpesh shkaktohet kur sytë shohin informacion që është ndryshe nga ajo që ndihet nga forcat e brendshme të veshit, lëkurës ose trupit. Kjo ndodh shumë shpesh kur lexojmë. Makinat e ardhshme autonome do të bëjnë te mundur qe gjate udhetimit të punohet, por dhe te argetohemi. Kjo e ardhme nuk është aq larg,pasi Jaguar E-PACE tashmë është pioniere e shumë teknologjive që i lejon sistemet kryesore të shëndetit anti-sëmundje të funksionojnë.

 

E-PACE ka sedilje me 26 menyra konfigurimesh që mund të përdoren, së bashku me sistemin e ftohjes, për të siguruar vijën e pamjes se syve me kroskotin dhe temperaturën ideale për të shmangur qe t'ju zeri makina. Kjo mund të kombinohet me dinamikën përshtatëse të makinës për të hequr lëvizjen e frekuencës së ulët nga rruga duke ndryshuar cilësimet çdo 10-milisekonda. Ky hulumtim pionier është vetëm një pjesë e asaj që do të vijë me Jaguar Land Rover duke punuar në krijimin e përvojës së fundit të personalizuar të kabinës për automjetet e ardhshme.

Services

07 July 2015
14 January 2015
20 July 2012
20 July 2012
20 July 2012

About Mektrin

29 September 2017
20 July 2012
20 July 2012
20 July 2012
20 July 2012

Address & Contacts

LinkedIn  
Address: Highway Durres-Tirane, KM 6.
2000. Durres, Albania
Phone:
+355 69 7050800
E-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.