Volvo Cars dhe POC zhvillojnë provën e rrëzimit të helmetave të makinave me biçikletë per here të parë në botë

 


Volvo Cars, një drejtues në sigurinë e automobilave, është bashkuar me markën më të lartë suedeze të sportit dhe sigurisë POC për një seri provash të rrëzimit të biçikletave, të para në botë, të helmetave të biçikletave kundër veturave, si pjesë e një projekti të ri kërkimor që ka për qëllim të mbrojë më tej çiklistët.
 

Partneriteti është shembulli i fundit i pozicionit drejtues të Volvo Cars në zhvillimin e sigurisë dhe ambicia e tij për të përmirësuar sigurinë rrugore për të gjithë përmes një qasjeje bashkëpunimi dhe shkëmbimi të njohurive.   Aksidentet midis biçikletave dhe automjeteve shpesh mund të çojnë në dëmtime serioze ose vdekje, kjo është arsyeja pse Volvo Cars ka një strategji të qartë për të shmangur plotësisht këto lloje të aksidenteve me ndihmën e teknologjive aktive të sigurisë.
  Zbulimi i çiklistëve me frena të plotë automatike përdor kamerat dhe radarët e makinës për të zbuluar çiklistët, paralajmërojnë shoferin për një përplasje të menjëhershme dhe zbatojnë frenat nëse është e nevojshme veprime të mëtejshme. Isshtë një zhvillim i frenave automatik të frenimit emergjent të Volvo Cars dhe sistemeve të zbulimit të këmbësorëve, në përputhje me vizionin e tij të sigurisë.   "Ky projekt me POC është një shembull i mirë i frymës sonë pionier në siguri," tha Malin Ekholm, kreu i Qendrës së Sigurisë Volvo Cars dhe një nga inxhinierët kryesorë të sigurisë së kompanisë. “Shpesh zhvillojmë metoda të reja testimi për skenarët sfidues të trafikut. Qëllimi ynë nuk është vetëm të përmbushim kërkesat ligjore ose të kalojmë testet e vlerësimit. Në vend të kësaj, ne shkojmë përtej vlerësimeve, duke përdorur situata të trafikut të vërtetë për të zhvilluar teknologji që përmirëson më tej sigurinë. "   Me mbi 60 çmime ndërkombëtare për siguri, inovacion dhe dizajn, POC ka ndërtuar një reputacion për sfidimin e mençurisë konvencionale dhe duke kërkuar hulumtime, shkencë dhe inovacion të ri për të sjellë përpara mënyra të reja të të menduarit për të zvogëluar aksidentet.   "Ashtu si Volvo Cars, siguria është në qendër të misionit tonë dhe drejton të gjitha idetë dhe inovacionet tona," thotë Oscar Huss, shefi i zhvillimit të produkteve në POC. “Duke bashkëpunuar ngushtë me drejtuesit shkencorë në POC Lab, ne përpiqemi të udhëheqim rrugën për prezantimin e ideve të reja të sigurisë. Standardet e certifikimit janë thelbësore, por ato kurrë nuk duhet të kufizojnë gatishmërinë tonë për të parë përtej parametrave të tyre për të gjetur mënyra më të mira dhe më inovative për të zvogëluar pasojat e aksidenteve. "   Vitet e fundit Volvo Cars është përqendruar në mbrojtjen e njerëzve edhe jashtë makinave të tij. Për shembull, Volvo Cars filloi zbulimin e këmbësorëve me autobrake të plotë në 2010 dhe zbulimin e çiklistëve me frena të plotë automatik në vitin 2013. Të dy teknologjitë vijnë si standarde në të gjitha makinat Volvo si pjesë e paketës së Sigurisë së Qytetit dhe kanë ndihmuar në përmirësimin e sigurisë së përgjithshme të trafikut.   Në një bashkëpunim të mëparshëm, Volvo Cars dhe POC kanë punuar në një pilot për të lidhur helmetat e biçikletave me makina në mënyrë që të ndihmojnë në shmangien e aksidenteve.


https://www.dailymotion.com/video/x7ae36y


Media Contact Volvo Cars
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 
Tags:

Services

07 July 2015
14 January 2015
20 July 2012
20 July 2012
20 July 2012

About Mektrin

29 September 2017
20 July 2012
20 July 2012
20 July 2012
20 July 2012

Address & Contacts

LinkedIn  
Address: Highway Durres-Tirane, KM 6.
2000. Durres, Albania
Phone:
+355 69 7050800
E-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.