Kërkesë e madhe paraprake e konsumatorëve për Volvo XC40 Recharge P8 AWD plotësisht elektrike

Kërkesë e madhe paraprake e konsumatorëve për Volvo XC40 Recharge P8 AWD plotësisht elektrike.

Makinat Volvo ka hapur zyrtarisht porositë për XC40 Recharge P8 AWD, makina e parë plotësisht elektrike e kompanisë bazuar në SUV-in më të shitur të tregut.

 

 

 

 

Makinat Volvo ka hapur zyrtarisht porositë për XC40 Recharge P8 AWD, makina e parë plotësisht elektrike e kompanisë bazuar në SUV-in më të shitur të tregut.

 

Dhjetëra mijëra konsumatorë kanë treguar interes të madh për XC40 plotësish elektrike dhe kompania tashmë mori disa mijëra porosi para fillimit zyrtar të shitjeve. Prodhimi dhe dërgesat e para të klientëve të XC40 Recharge P8 janë planifikuar të fillojnë më vonë këtë vit.

  

Futja fillestare e porosisë është prova e fundit e kërkesës së lartë për linjën e automjeteve Recharge Volvo Cars, emri për të gjithë Volvot me një fuqi Plug-In hibride dhe plotësisht elektrike. Kompania synon të bëjë 50 përqind të shitjeve globale deri në vitin 2025 me makina të gjitha elektrike, pjesa tjetër me hibride.

 

Volvo Cars shiti pothuajse 46,000 vetura hibride plug-in në vitin 2019, një rritje prej 23 përqind në krahasim me 2018 dhe më shumë se dyfishin e sasisë së shitur në 2017. Gjatë tremujorit të katërt të 2019, hibridet plug-in përfshinin më shumë se 20 përqind të të gjithë Volvove të shitura në Europe.

 

Kompania po përjeton gjithashtu një rritje të fortë dhe të vazhdueshme në drejtim të konfiguratorit në internet për makinat Recharge në rajon, e cila numëroi rreth një të tretën e të gjitha konfigurimeve gjatë tremujorit të katërt të 2019.

 

Është e qartë se klientëve u pëlqen ajo që shohin në linjën tonë të makinave Recharge," tha Björn Annwall, kreu i EMEA dhe operacionet tregtare globale. "Makinat tona të Recharge janë gjithçka që klientët presin nga një Volvo, me shtimin e një modeli të përsosur elektrik ose plug-in  hibride."

 

XC40 Recharge P8 është i pari i familjes Volvo plotësisht elektrike. Ai përfaqëson një moment historik të vërtetë për Volvo Cars, pasi makina e parë plotësisht e kompanisë Volvo dhe e para Volvo me një sistem infotainment krejt të ri të mundësuar nga sistemi operativ Android i Google.

 

Si një version plotësisht elektrik e XC40, SUV-it më të shitur, Volvo e parë që fiton çmimin prestigjoz “European Car of the Year”, XC40 Recharge P8 është bazuar në “Compact Modular Architecture (CMA), një platfomë e avancuar e zhvillimit dhe prodhimit me grupin Geely.

 

XC40 Recharge P8 me katër gomat active ofron një autonomi prej 400 km me një karikim dhe me fuqi prej 408 kuaj fuqi. Bateria karikohet në vlerën 80% të kapacitetit për 40 min me fast-charger.

 

The new, Android-powered infotainment system offers customers unprecedented personalisation, improved levels of intuitiveness and embedded Google technology and services, such as the Google Assistant, Google Maps and the Google Play Store. The XC40 Recharge P8 also receives larger software and operating system updates over the air.

 

Sistemi i ri infotainment Android ofron klientëve një personalizim të paparë, nivele të përmirësuara të intuitivitetit dhe teknologjisë dhe shërbimeve të ngulitura të Google, të tilla si Google Assistant, Google Maps dhe Google Play Store. XC40 Recharge P8 gjithashtu merr azhornime më të mëdha të programeve dhe të sistemit operativ online.

 

Ndërsa ndërtojnë standardet e shkëlqyera të sigurisë së origjinalit XC40, inxhinierët e sigurisë Volvo Cars kanë ridizajnuar dhe përforcuar plotësisht strukturën ballore të Recharge P8 për të adresuar mungesën e një motori, të plotësojnë kërkesat e larta për sigurinë e Volvo Cars dhe të ndihmojnë njerëzit të jenë sa më të sigurt si në çdo Volvo tjetër.

 

Bateria është mbrojtur nga një kafaz sigurie pozicionuar në mesin e structurës së makinës. Është pozicionimi në dyshemenë e makinës që gjithashtu ul qëndrën e gravitetit në makinë, për një mbrojtje më të mire nga rrokullisjet.

 

Brenda, një qasje inovative për funksionalitetin gjithëpërfshirës u jep shoferëve hapësirë të bollshme për vendosje të sendeve, për shembull në dyert, nën sediljet dhe në bagazh. Të mos kesh një motor me djegie të brendshme do të thotë që makina u siguron shoferëve edhe më shumë hapësirë për ruajtje sesa XC40 e rregullt, përmes të ashtuquajturës "frunk" nën kofanon e përparmë.

 

-------------------------------

 

Volvo Car Group në 2018

Për vitin financiar 2018, Volvo Car Group regjistroi një fitim operativ prej 14,185 MSEK (14.061 MSEK në 2017). Të ardhurat gjatë kësaj periudhe arritën në 252,653 MSEK (208,646 MSEK). Për vitin e plotë 2018, shitjet globale arritën një rekord 642,253 (571,577) makina, një rritje prej 12.4 përqind kundrejt 2017. Rezultatet nënvizojnë transformimin gjithëpërfshirës të financave dhe operacioneve të Volvo Cars vitet e fundit, duke e pozicionuar kompaninë për fazën e rradhës të rritjes. 

 

Rreth Volvo Car Group

Volvo Cars u themelua në vitin 1927. Sot, është një nga markat më të njohura dhe të respektuara të makinave premium në botë me shitjet e 642.2253 veturave në 2018 në rreth 100 vende. Volvo Cars ka qenë nën pronësinë e Zhejiang Geely Holding të Kinës që nga viti 2010.

 

Në vitin 2018, Volvo Cars punësoi mesatarisht afërsisht 43,000 (39.500) punonjës me orar të plotë. Zyrat qendrore të Volvo Cars, funksionimi i produkteve, marketingut dhe funksionet e administrimit janë të vendosura kryesisht në Gothenburg, Suedi. Selia qendrore e Volvo Cars për APAC ndodhet në Shanghai. Fabrikat kryesore të prodhimit të makinave të kompanisë janë të vendosura në Gothenburg (Suedi), Ghent (Belgjikë), Karolinë e Jugut (SH.B.A.), Chengdu dhe Daqing (Kinë), ndërsa motorët prodhohen në Skövde (Suedi) dhe Zhangjiakou (Kinë) dhe përbërës të trupit në Olofström (Suedi).

 

Nën qëllimin e saj të ri të kompanisë, Volvo Cars synon t'u sigurojë klientëve Lirinë e Lëvizjes në një mënyrë personale, të qëndrueshme dhe të sigurt. Ky qëllim është reflektuar në një numër ambiciesh të biznesit: për shembull, nga mesi i kësaj dekade ai synon që gjysma e shitjeve të tij globale të jenë makina plotësisht elektrike dhe të gjenerojnë gjysmën e të ardhurave të tij nga biznesi i tij i drejtpërdrejtë i konsumatorit. Volvo Cars është angazhuar gjithashtu për një ulje të vazhdueshme të gjurmës së saj të karbonit, me ambicien për të qenë një kompani miqësore ndaj klimës deri në vitin 2040.

Services

07 July 2015
14 January 2015
20 July 2012
20 July 2012
20 July 2012

About Mektrin

29 September 2017
20 July 2012
20 July 2012
20 July 2012
20 July 2012

Address & Contacts

LinkedIn  
Address: Highway Durres-Tirane, KM 6.
2000. Durres, Albania
Phone:
+355 69 7050800
E-mail:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.